Nordwest V

Tyyppi: Baltic 39
Valmistettu: 1977 Suomessa
Lippukunnalla: 2017-
Pituus: 11,81 m
Leveys: 3,83 m
Syväys: 2,11 m
Maston korkeus: 18 m
Purje pinta-ala:
Purjeet: Iso, Genoa I, II ja III, High Aspect, Spinaakkeri, Genaakkeri
Moottori:
Muita varusteita:

Vuonna 1966 Pietarsaareen perustetun Nautorin naapuriin perustettiin 1973 toinen suomalainen laatupurjeveneitä valmistava yritys Baltic Yachts. Yrityksen perustajajäsenten visiona oli luoda kevyempiä, vahvempia ja nopeampia purjeveneitä. Veneet oli suunnattu matkapurjehduskäyttöön, mutta suunnittelussa otettiin huomioon myös aluksen kilpailuominaisuudet.

Vuonna 1977 valmistui ensimmäinen Baltic 39, jonka suunnittelusta vastasi kanadalainen C&C Design Group. Veneen ominaisuuksien suunnittelussa on käytetty hyväksi tietokonemallinnusta, joka tuohon aikaan oli todella uutta alalla. Sen aikaisten IOR tasoitussääntöjen takia veneen pituus on 11.81 m, leveys 3.83 m ja syvyys 2.11m. Vesilinjan pituus on 9.96m ja masto ulottuu 18 metrin korkeudelle. Väritykseltään alus on punainen (kylkiviivat, sprayhood, puomipussi, ruorisuoja). Aluksessa on myös Balticille tunnusomainen musta masto, puomi ja spinnupuomi.

Baltic Yachts on rakentanut yli 550 purjenvenettä. Baltic 39 on sen eniten myyty venemalli 74 aluksella. Veneet ovat valmistuneet vuosien 1977 – 1983 välillä.

Matalan kansirakenteen takia lähes tasaista liikkumatilaa löytyy kannelta runsaasti ja vastaavasti istumalaatikkoon ei mahdu koko miehistö. Toki salongin pöydän ympärille mahtuvat edelleen kaikki. Purjeiden nostimet on sijoitettu maston juuressa oleville vinsseille. Myötätuulipurjeena aluksesta löytyy spinaakkeri- ja genaakkerivarustus. Rullagenoa ei tule tarkoittamaan että keulaan ei nostettaisi mitään purjeita, vaan nimenomaan keulapurjeet tulevat tarjoamaan lisää koulutusta ja haasteita. Aluksessa on kuusi erilaista keulapurjetta. Ohjattavuudessa tulee olemaan eroa, koska peräsin sijaitsee aluksen perälinjan tasalla. Täysimittaisia makuupaikkoja aluksessa on yhdeksän.