Toiminta

Partio on leikkimistä nuoresta vanhaan, jatkuvasti uuden oppimista, kokemuksien saamista, laulamista, kilpailemista, purjehtimista, vaelluksia ja paljon muuta.

Partio eroaa retkeily- ja purjehdusseuroista hyvinkin paljon vaikka toimintaan sisältyy paljon samoja piirteitä. Kaikki tekeminen tapahtuu partioaatteen kautta. Partio antaa jokaiselle mahdollisuuden kasvaa kaikilla elämän eri osa-aloilla sukupuoleen, ikään ja kansallisuuksiin katsomatta.

Meripartiolippukunta Jokikylän Poikien toimintaan kuuluu jokakesäiset sudenpentu-, vartio- vanhempain- ja johtajistopurjehdukset lippukunnan koulutusaluksella S/y Nordwestilla. Veneellä on käytössä suoritusjärjestelmä, jonka suoritukset kehittävät merenkulun käytännöntaitoja.

Lippukunnan toimintaan sisältyy myös vaellukset eripuolille Suomea. Muun muassa Halti ja Kevo on valloitettu. Vaelluksia on tehty niin hiihtäen kuin vaeltaenkin Suomessa ja ulkomailla.

Toimintavuosi alkaa joka vuosi tammikirkolla ja päättyy puurojuhlaan. Väliin mahtuu koloiltoja, leirejä, purjehduksia ja erinäköisiä tempauksia.