Kuksa

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kaikki Suomen Partiolaisten jäsenet kuuluvat Kuksaan. Järjestelmän kautta lippukunta pystyy esimerkiksi tiedottamaan asioita vanhemmille ja ylläpitämään ajantasaisia tietoja jäsentensä yhteystiedoista.

Jäsenen kannalta merkittävin etu on kuitenkin sähköinen ilmoittautuminen leireille, kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Näin ilmoittautumisten hallinta on meille helppoa sekä kotiväelle yksinkertaista kun yhteystiedot löytyvät järjestelmästä automaattisesti!

Kuksassa Sinun tulee siis:

1) Rekisteröityä, että jäsentietosi saadaan ylös ja olet virallisesti partion jäsen.

2) Luoda jäsenelle eli itsellesi (ja alaikäisillä myös huoltajalle) oma Partio ID, eli käyttäjätunnus, jonka avulla voit hallita omia/lapsesi tietoja sekä ilmoittautua eri tapahtumiin. (Tunnusta ei voi luoda ennen rekisteröitymistä)

Rekisteröityminen
Rekisteröityminen Kuksaan tapahtuu seuraavasti:

  1. Täytä jäsenhakemus tästä linkistä. Nyt meillä on sinun yhteystietosi. HUOM! Sähköpostikenttä ei ole pakollinen, mutta ilman sähköpostiosoitetta et voi luoda Partio ID:tä, jota ilman sähköinen ilmoittautuminen leireille ja tapahtumiin ei ole mahdollista. Ilman sähköpostia et voi myöskään saada vastaan sähköisiä tiedotteitamme. Annathan siis sähköpostiosoitteesi.
  2. Olet valmis! Nyt vain lippukuntamme sihteeri vahvistaa sinut jäseneksi ja tietosi astuvat voimaan! Otamme Sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Partio ID
Partio ID:n luominen tapahtuu seuraavasti:

  1. Rekisteröidyt Kuksaan ja partion jäseneksi ylhäällä mainitulla tavalla ja olet antanut sähköpostiosoitteesi.
  2. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, että rekisteröitymisesi onnistui. Sähköpostissa lukee kohta jäsennumero. Pistä tämä numero nyt talteen. Huomioithan, että huoltajilla on myös oma numeronsa eli se ei ole sama kuin lapsen jäsennumero.
  3. Klikkaa tästä ja paina rekisteröidy.
  4. Merkitse kohtaan ”jäsennumero” äsken sähköpostistasi löytynyt numero.
  5. Merkitse kohtaan ”sähköposti” se sähköpostiosoite, jonka annoit rekisteröitymisen yhteydessä. Mikään toinen osoite ei tähän kelpaa.
  6. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja paina ”Jatka”.
  7. Valitse jatkossa haluamasi kirjautumistapa (Facebook, Gmail tai oma erillinen käyttäjätunnus ja salasana) ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
  8. Nyt Sinulla on Partio ID, jolla voit helposti ilmoittautua leireille ja muihin tapahtumiin. Jäsentietojasi pääset katselemaan tästä linkistä. Kirjaudut sisään juuri luomillasi uusilla tunnuksilla.

Mikäli jäi jotakin kysyttävää, niin ota yhteyttä lippukuntamme sihteeriin. Yhteystiedot löytyvät tästä. Tarkempia ohjeita esimerkiksi omien yhteystietojen muuttamisesta Kuksassa löytyy täältä.

Lippukunnan tietosuoja: Tietosuojaseloste