Viikonloppupurjehduksen ohjeet

Lippukunnan uusi koulutusalus Nordwest V on valmiina kesän purjehduksille! Nordwestilla järjestetään  viikonloppupurjehduksia lähes jokaisena kesäviikonvaihteena.  Purjehduskalenteri löytyy täältä, ja sitä päivitetään kesän mittaan, joten kalenteria on suositeltavaa seurata aktiivisesti. Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan Kuksan kautta klikkaamalla purjehduskalenterista ko. purjehdusta ja täyttämällä vaaditut kentät. Ainoastaan ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä suoraan lippukunnan sihteeriin.

Viikonloppupurjehdukset ovat tarkoitettu tarpojille ja samoajille. Jokaisella ryhmällä on oma(t) viikonloppupurjehduksensa. Seikkailijoille järjestetään päiväpurjehduksia kalenterin mukaisesti lauantaisin ja sunnuntaisin.

Viikonloppupurjehdukset alkavat pääsääntöisesti perjantaina klo 18 Hahdenniemestä ja päättyvät sunnuntai-iltapäivällä samaan paikkaan. Seikkailijoiden päiväpurjehdukset alkavat aamulla klo 09 ja päättyvät n. klo 20. Myös muiden ryhmien jäsenet ovat tervetulleita viikonloppupurjehduksille, mikäli tilaa veneessä on. Viikonloppupurjehdukselle ilmoittaudutaan viimeistään purjehdusta edeltävänä maanantaina sähköisesti Kuksan kautta. Kuksan ilmoittautumislinkit löytyvät purjehduskalenterista. Viikonloppupurjehduksilla pääpaino on nimenomaan purjehtimisessa, eli toisin sanoen vene on liikkeessä mahdollisimman paljon viikonlopun aikana. Esimerkkipurjehduksella purjehditaan perjantai-iltana esimerkiksi Häraholmiin (Lounais-Suomen partiosäätiön saari) Nauvon eteläpuolelle ensimmäiseksi yöksi. Lauantai-aamulla suunnittelemme yhdessä päivän reittiä tuulten ja luonnollisesti myös miehistön tahtotilan mukaan. Irrotus tapahtuu yleensä aamupäivällä ja päivä vietetään merellä purjehtien. Usein lounaan valmistuksen ajaksi otamme kiinni johonkin vierasvenesatamaan, minkä jälkeen matka jatkuu esimerkiksi Virutholmiin (Raision veneseuran tukikohta), jossa iltaa vietetään tyypillisesti saunoen ja grillaten. Sunnuntai-aamupäivällä onkin jo aika suunnata keula jälleen kohti Raisiota, johon kiinnitetään kello 14-16 välillä. Viikonloppupurjehduksen osallistumismaksu on 30 € ja päiväpurjehduksen 20 € sisältäen ruokailut, satamamaksut jne. Laskut iltapurjehduksista lähetetään sähköpostitse kaikille osallistujille.

Viikonloppupurjehdsten varustelista
– reppu tai kassi, ei rinkkaa
– lippis
– pipo
– 2 x hanskat
– verkkarit tai ulkoiluasu (tuulen- ja vedenpitävyys plussaa)
– pitkät kalsarit
– pitkä aluspaita
– T-paita
– shortsit
– lenkkarit (vaaleapohjaiset tai väriä irrottamattomat pohjat)
– saappaat (vaaleapohjaiset tai väriä irrottamattomat pohjat)
– sadetakki ja sadehousut (tai muu veden- ja tuulenpitävä ulkoiluasu)
– villa/fleecepaita
– makuupussi
– aluslakana
– villasukat
– vaihtosukat
– pyyhe
– uimahousut
– peseytymisvälineet
– aurinkolasit
– aurinkovoide
Kipparien yhteystiedot
Vastuukippari: Otto Tuononen 040 589 5282
Timo Päivärinta: 040 827 3027
Jussi Salonen 050 351 8207
Ilkka Tuomi: 0400 706 366
Lauri Pohjanen: 050 368 5868
Tero Valtonen: 040 575 6170
Kaikkien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jokikylanpojat.fi